Autorijden vanaf je 16e

Sinds een paar jaar is het voor kinderen tussen de 16,5 en 18 jaar mogelijk om te beginnen met rijlessen. Dit houdt in dat je ook vanaf 16,5 jaar je theorie examen kan halen voor de auto. Als je 17 bent geworden, kan je afrijden en dus je rijbewijs halen. Deze nieuwe wetgeving is een groot succes en er wordt volop gebruik van gemaakt. Door de vroegere rijlessen zijn de jongere bestuurders veiliger op de weg en hebben ze meer zelfvertrouwen.

Begeleiderspas

Mocht je je rijbewijs gehaald hebben in je 17e levensjaar, dan moet je naast je rijbewijs ook je begeleiderspas aanvragen. Je mag maximaal 5 coaches op je begeleiderspas zetten. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €35,-. Nadat de RDW de aanvraag voor de begeleiderspas binnen heeft gekregen, wordt gekeken of deze correct en volledig is. Als dit zo is, krijg je binnen 10 werkdagen de pas thuisgestuurd. Je moet de begeleiderspas altijd eerst in huis hebben voordat je je rijbewijs gaat aanvragen.

Als je in de auto rijdt, moet je altijd je begeleiderspas en rijbewijs bij je hebben. Ook moet er altijd een coach naast je in de auto zitten. Als je zonder begeleider op pad gaat, rijd je onverzekerd rond en wordt er bij aanhouding een proces verbaal tegen je opgemaakt.

Links

Mocht u nog meer vragen hebben over 2todrive, dan kunt u altijd op de website van 2toDrive kijken. Hier kunt u de top 10 meest gestelde vragen bekijken of tips lezen voor beginnende bestuurders/coaches.

 

 

Nieuws